Vahvuusvariksen jumppa (#8)

Luukku 8

Tervetuloa jumppaamaan Vahvuusvariksen kanssa!

Vahvuusvariksen jumpassa opettaja sanoo joko yhteen tai useampaan vahvuuteen liittyviä väitteitä  ja liittää niihin jonkun liikkeen. Sen voi tehdä aamujumppana, taukojumppana tai päivän päätteeksi. Päivän lopussa jumpan kautta voi reflektoida missä tänään ollaan onnistuttu vahvuuksien käytössä.

Tässä yksi ehdotus vahvuusjumpaksi. Voit käyttää väittäminä mitä tahansa vahvuuksiin liittyviä lauseita, jotka sopivat ryhmällesi ja muuttaa liikkeitä mielesi mukaan. Tehkää liikkeet rytmikkäästi ja jatkakaa kutakin liikettä muutama minuutti. Näytä liikkeet ryhmälle malliksi ja ottakaa toisella kerralla musiikki mukaan taustalle.

Vinkki: Vahvuusvariksen tonttujumppa – ottakaa taustalle joulumusiikkia ja laittakaa tonttulakit päähän!

Ohje vahvuusjumppaan: tee aina liike, jos väittämä koskee sinua!

Oletko ollut tänään ystävällinen jotakuta kohtaan? (heiluta käsiä ylhäällä puolelta toiselle)

Olen tällä viikolla asettanut tavoitteen ja saavuttanut sen (hyppää ylöspäin)

Olen tällä viikolla innostunut jostain asiasta (pyöri ympäri molempiin suuntiin)

Minulle on tärkeää kohdella kaikkia tasapuolisesti. Olen reilu! (venyttele puolia vuorotellen, oikea käsi ylhäällä oikealle ja vasen käsi ylhäällä vasemmalle)

Olen monesta asiasta elämässäni kiitollinen (pyöritä hartioita ympäri)

Olen rehellinen toisille! (venyttele alas kohti varpaita)

Olen tänään nauranut yhdessä toisten kanssa! (oikea kyynärpää oikeaan polveen ja sama vasemmalla, vuorotellen molemmat puolet)

Pidän uuden oppimisesta! (mene kyykkyyn ja hyppää ylös)

Iloitsen siitä että kohta on joulu! (oikea kyynärpää ristiin vasenta polvea vasten ja toisin päin, vuorotellen molemmat puolet)

Kiitos ja kumarrus! (kumarrutaan kohti varpaita ja noustaan ylös)

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Lehdistötiedote 02.06.22

Huomaa hyvä! on 2022 paras E-oppimisratkaisu

Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen palkitsee vuosittain parhaan suomalaisen digitaalisen oppimisratkaisun eEemeli-palkinnolla. Vuoden 2022 parhaana ratkaisuna palkittiin Positive learning Oy:n Huomaa hyvä!.

Kilpailussa oli tänä vuonna kaksi sarjaa: Education Finland Award sekä Suomen paras oppimisratkaisu. Jälkimmäisessä sarjassa etsittiin erityisesti  oppimisratkaisuja, jotka tukevat digihyvinvointia ja osallisuutta. Pandemiasta ja muista globaaleista haasteista johtuen hyvinvoinnin ja osallisuuden kokemuksen tukeminen ovat nousseet erityisen ajankohtaisiksi teemoiksi. Palkintoraadin puheenjohtajana toimi Sitran johtava asiantuntija Tiina Härkönen.