Tarina kuusenkävystä (#11)

Luukku 11

Tarina kuusenkävystä

Se on kuusenkäpy. Kyllä Varis sen tunnistaa. Jouluna Variksen olohuoneessa on kuusi, joka on täynnä suklaakäpyjä. Niissä on kultaiset kääreet ja ne huojuvat kauniisti naruissaan, jos avaa ikkunan. Opettajan käpy ei ole Variksesta kovin kiinnostava. Kerttu sen sijaan on innoissaan. Kerttu kiehnää pyrstöllään ja viittaa välillä oikealla, välillä vasemmalla siivellään.

Opettaja, kävyssä on siemeniä. Niistä voi syntyä koko metsä. Tulee kaikenlaisia puita, joihin voi tehdä pesiä ja sitten pelata pesäpalloa, Kerttu tietää.

Opettaja katsoo Kerttua ja nyökyttää sitten pitkää nokkaansa rintasulkiinsa asti.

Kerttu, sinussa on näkökulmanottokykyä. – Kyllä, tässä on kuusenkäpy ja siinä on siemeniä.

Minä pelkään pesäpalloa. Siinä on se hutunkeitto, sanoo lintu Huttunen, joka istuu Kertun takana.

Varis miettii ankarasti, miten koristelisi seuraavan joulun kuusensa.

Kysymyksiä tarinasta:

  • Mistä huomaa, että Kerttu on innoissaan opettajan kuusenkävystä?
  • Mistä luulet, että opettaja päätteli että Kertussa on näkökulmanottokykyä?
  • Miksi lintu Huttunen pelkää pesäpalloa?
  • Mistäköhän Varikselle tuli joulu mieleen?

 

Jätä kommentti

Lehdistötiedote 02.06.22

Huomaa hyvä! on 2022 paras E-oppimisratkaisu

Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen palkitsee vuosittain parhaan suomalaisen digitaalisen oppimisratkaisun eEemeli-palkinnolla. Vuoden 2022 parhaana ratkaisuna palkittiin Positive learning Oy:n Huomaa hyvä!.

Kilpailussa oli tänä vuonna kaksi sarjaa: Education Finland Award sekä Suomen paras oppimisratkaisu. Jälkimmäisessä sarjassa etsittiin erityisesti  oppimisratkaisuja, jotka tukevat digihyvinvointia ja osallisuutta. Pandemiasta ja muista globaaleista haasteista johtuen hyvinvoinnin ja osallisuuden kokemuksen tukeminen ovat nousseet erityisen ajankohtaisiksi teemoiksi. Palkintoraadin puheenjohtajana toimi Sitran johtava asiantuntija Tiina Härkönen.