Kiitos kuluneesta vuodesta! (#20)

Luukku 22

Mistä kiitit tänään? Entä mistä olet tänään kiitollinen?

Mitkä asiat elämässäsi on hyvin? Mistä et luopuisi mistään hinnasta? Mikä tuottaa sinulle iloa päivittäin? Kenelle haluat pelkkää hyvää?

Kiitollisuus on niin vahvasti yhteydessä onnellisuuteen, että monet tutkijat pitävät niitä synonyymeina. Kiitollisuus on myös luonteenvahvuuksista eniten yhteydessä merkityksellisyyden kokemiseen ja lisää toiveikkuutta. Kiitolliset ihmiset ovat harjoittaneet aivojaan skannaamaan ja vaalimaan hyvää. Ihmisellä on taipumus tottua siihen hyvään mitä on – kiitollisuus toimii toisin – se kirkastaa ja nostaa elämän merkitykselliset asiat ja olosuhteet yhä uudestaan huomion keskipisteeseen.

Voitte aloittaa ryhmän kanssa miettimällä sitä, missä niistä tilanteista joissa olette tänään sanoneet ’kiitos’ olette aidosti kokeneet kiitollisuuden tunnetta, ja milloin olette kiittäneet tavan vuoksi. Voitte pohtia, milloin riittää pelkkä ”kiitti”, ja milloin taas haluaa osoittaa kiitollisuuttaan monisanaisemmin ja ehkä myös lahjan tai vastapalveluksen kautta Missä kiitollisuus tuntuu? Miltä se tuntuu? Tästä keskustelua voi laajentaa kiitollisuuteen elämässä olevista asioista ja ihmisistä ja kiitolliseen elämänasenteeseen.

Vinkki: Miettikää kulunutta vuotta. Se on ollut monin tavoin erikoinen ja vaativa. Mikä siinä on kuitenkin ollut hyvää? Mistä voitte olla kiitollisia? Mitä hyviä hetkiä ryhmässänne on ollut vuoden aikana? Missä onnistuitte? Kiittäkää itseänne ja toisianne kuluneesta vuodesta. Te teitte sen, yhdessä.

Jätä kommentti