Kerro kaverille mukavia asioita (#17)

Luukku 17

Mistä pidän sinussa? Mitä arvostan? Mitä hyviä puolia ja vahvuuksia huomaan? Missä tilanteissa ne tulevat esiin?

Ottakaa tältä pohjalta parikeskusteluja säännöllisesti, paria aina vaihtaen. Näin myös sellaiset oppilaat, jotka eivät luontevasti saa toistensa seurassa niin usein myönteisiä kokemuksia, voivat jakaa hyviä hetkiä yhdessä. Tämä lisää turvallisuuden tunnetta ryhmässä.

Voitte harjoitella vahvuuspalautteen antamista  liittämällä luonteenvahvuus johonkin konkreettiseen tilanteeseen, jolloin se näkyy toiminnassa tai vuorovaikutuksessa. Vahvuuspalaute voisi olla esimerkiksi tällainen:

“Mun mielestä sun vahvuus on rohkeus. Se tulee esiin kun haluat kokeilla uusia asioita etkä pelkää epäonnistumista. Olet esimerkiksi usein vapaaehtoinen esiintymään ryhmän edessä.”

“Mun mielestä sun vahvuus on ystävällisyys. Olet aina valmis auttamaan ja hymyilet toisille. Autat toisia usein esimerkiksi matikan tehtävissä.”

Vinkki: Tehkää luokassa Vahvuusdiplomit toisillenne. Voit tulostaa ne sivuiltamme kohdasta yhteisö/materiaalit. Anna kotitehtäväksi tehdä Vahvuusdiplomi myös perheenjäsenelle, isovanhemmalle, kummitädille tai koulun ulkopuoliselle ystävälle.

Vinkki: Askarrelkaa omat kehukehykset ja harjoitelkaa kehumista niiden avulla!

 

Jätä kommentti

Lehdistötiedote 02.06.22

Huomaa hyvä! on 2022 paras E-oppimisratkaisu

Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen palkitsee vuosittain parhaan suomalaisen digitaalisen oppimisratkaisun eEemeli-palkinnolla. Vuoden 2022 parhaana ratkaisuna palkittiin Positive learning Oy:n Huomaa hyvä!.

Kilpailussa oli tänä vuonna kaksi sarjaa: Education Finland Award sekä Suomen paras oppimisratkaisu. Jälkimmäisessä sarjassa etsittiin erityisesti  oppimisratkaisuja, jotka tukevat digihyvinvointia ja osallisuutta. Pandemiasta ja muista globaaleista haasteista johtuen hyvinvoinnin ja osallisuuden kokemuksen tukeminen ovat nousseet erityisen ajankohtaisiksi teemoiksi. Palkintoraadin puheenjohtajana toimi Sitran johtava asiantuntija Tiina Härkönen.